Joomla Themes by iPage Complaints

Livestream “Passie in Passietijd”

Muziek van J.S. Bach en zijn leerling J.L.KrebsOrgel Alkmaar

Bovenstaande titel is het thema voor de 3e livestream van de VVO (Vereniging Van Orgelvrienden van Goeree-Overflakkee). De opname is gemaakt in de Grote Kerk van Alkmaar en de uitzending zal plaatsvinden op 26 maart 2021. Pieter van Dijk bespeelt het prachtige Hagerbeer / Duyschot / Schnitger orgel (1638 /1725). Hij heeft een programma gemaakt samen met de hoboïste Alexandra Bellamy.

Lees meer: Livestream “Passie in Passietijd”

Livestream "Camille Saint-Saëns 100e sterfjaar (1835-1921)" - Arjen Leistra

Vrijdagavond 26 februari 2021 om 20.00 uur wordt opnieuw een online concert verzorgd door de VVO (Vereniging Van Orgelvrienden van Goeree-Overflakkee). 

Saint Saens V3

Deze keer is het thema “Camille Saint-Saëns 100e sterfjaar (1835-1921)”.

Het concert is te beluisteren via de site van de vereniging “orgelvrienden.nl”, daar staat een link naar ons YouTube kanaal. Rechtstreeks naar ons YouTube kanaal kan ook. Zoek dan op Vereniging van Orgelvrienden. Het eerste concert is daar ook nog steeds te beluisteren.                              

 De organist Arjen Leistra heeft voor dit thema de Havenkerk in Schiedam uitgekozen. Dit orgel is zeer geschikt om muziek van deze componist te spelen vanwege de poëtische klank.                                                      

 

Lees meer: Livestream "Camille Saint-Saëns 100e sterfjaar (1835-1921)" - Arjen Leistra

VVO activiteit via “YouTube” vrijdag 22 januari 2021

Orgel Sdijk

Op vrijdag 22 januari 2021 om 20.00 uur organiseert De Vereniging Van Orgelvrienden van Goeree-Overflakkee een online evenement. Dit nu samenkomen door corona omstandigheden rondom een orgel niet mogelijk is. Dankzij een donatie van de Stichting Familie Nipius-Roos Fonds hebben we voor onze  leden en andere belangstellenden een opname kunnen organiseren in de dorpskerk van Sommelsdijk.

Lees meer: VVO activiteit via “YouTube” vrijdag 22 januari 2021

Speelmiddag Numansdorp

orgel numansdorpOp zaterdag 26 september bezoekt de VVO de Dorpskerk te Numansdorp. We hopen daar de jaarvergadering te beleggen en tevens het orgel te bespelen. 

Lees meer: Speelmiddag Numansdorp

Workshop Cor Kee

Zaterdag 14 maart organiseert de VVO een workshop rondom organist en componist Cor Kee. De workshop wordt geleid door Gerben Mourik en vindt plaats in het stadje Klundert. Opgave voor 1 maart 2020 bij de secretaris via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.