Joomla Themes by iPage Complaints

Livestream "De emotionele rekenmeester" - Sietze de Vries

Opnieuw heeft de Vereniging Van Orgelvrienden van Goeree-Overflakkee een mooie uitzending kunnen realiseren dankzij een donatie van de “Stichting Familie Nipius-Roos Fonds”. De opname is gemaakt in de Grote- of Jacobijnerkerk te Leeuwarden. Sietze de Vries bespeelt het fraaie Müller orgel uit 1727. Sietze neemt de luisteraar mee in de wereld van de emotie en het gevoel in de muziek. Het is een onderwerp waar hij zich al lange tijd mee bezig houdt. Muziek is aan de ene kant gevoel, emotie. Aan de andere kant komen er veel praktische vaardigheden en kennis bij kijken.

Lees meer: Livestream "De emotionele rekenmeester" - Sietze de Vries

Livestream "Vorstelijke muziek" - Henk Verhoef

Vorstelijke muziek

Oud Sommelsdijker Henk Verhoef organist van 4e livestream VVO, 23 april 2021, 20.00 uur

Waar is de tijd gebleven! Het eerste orgelconcours voor amateur organisten te Oude-Tonge werd gehouden op 23 februari 1980 (op de laatste dag van de voorjaarsvakantie). Er waren 22 deelnemers en de 3 deelnemers met het hoogst aantal punten mochten, samen met de juryleden Johann Lemckert en Jaques van Oortmerssen, ’s avonds hun winnende werk op het slotconcert spelen. De winnaars waren Paul Kieviet, Martin Mans en Henk Verhoef. Henk speelde de “Sonata da Chiesa” van Hendrik Andriessen en maakte daarmee indruk op juryleden en luisteraars. Na het bekend worden van de uitslag reed hij in snelle vaart op de fiets naar Sommelsdijk om daar een hapje te eten en met beslagen brillenglazen weer te arriveren in Oude-Tonge.

Lees meer: Livestream "Vorstelijke muziek" - Henk Verhoef

Livestream “Passie in Passietijd”

Muziek van J.S. Bach en zijn leerling J.L.KrebsOrgel Alkmaar

Bovenstaande titel is het thema voor de 3e livestream van de VVO (Vereniging Van Orgelvrienden van Goeree-Overflakkee). De opname is gemaakt in de Grote Kerk van Alkmaar en de uitzending zal plaatsvinden op 26 maart 2021. Pieter van Dijk bespeelt het prachtige Hagerbeer / Duyschot / Schnitger orgel (1638 /1725). Hij heeft een programma gemaakt samen met de hoboïste Alexandra Bellamy.

Lees meer: Livestream “Passie in Passietijd”

Livestream "Camille Saint-Saëns 100e sterfjaar (1835-1921)" - Arjen Leistra

Vrijdagavond 26 februari 2021 om 20.00 uur wordt opnieuw een online concert verzorgd door de VVO (Vereniging Van Orgelvrienden van Goeree-Overflakkee). 

Saint Saens V3

Deze keer is het thema “Camille Saint-Saëns 100e sterfjaar (1835-1921)”.

Het concert is te beluisteren via de site van de vereniging “orgelvrienden.nl”, daar staat een link naar ons YouTube kanaal. Rechtstreeks naar ons YouTube kanaal kan ook. Zoek dan op Vereniging van Orgelvrienden. Het eerste concert is daar ook nog steeds te beluisteren.                              

 De organist Arjen Leistra heeft voor dit thema de Havenkerk in Schiedam uitgekozen. Dit orgel is zeer geschikt om muziek van deze componist te spelen vanwege de poëtische klank.                                                      

 

Lees meer: Livestream "Camille Saint-Saëns 100e sterfjaar (1835-1921)" - Arjen Leistra

VVO activiteit via “YouTube” vrijdag 22 januari 2021

Orgel Sdijk

Op vrijdag 22 januari 2021 om 20.00 uur organiseert De Vereniging Van Orgelvrienden van Goeree-Overflakkee een online evenement. Dit nu samenkomen door corona omstandigheden rondom een orgel niet mogelijk is. Dankzij een donatie van de Stichting Familie Nipius-Roos Fonds hebben we voor onze  leden en andere belangstellenden een opname kunnen organiseren in de dorpskerk van Sommelsdijk.

Lees meer: VVO activiteit via “YouTube” vrijdag 22 januari 2021