Joomla Themes by iPage Complaints

Workshop C.P.E. Bach

orgel-tholenOp D.V. zaterdagavond 8 maart organiseert de Vereniging van Orgelvrienden Goeree-Overflakke een workshop over het leven en werk van C.P.E. Bach. Hiervoor hopen we deze keer naar Tholen af te reizen.

De komende bijeenkomst betreft een workshop C.P.E Bach. We doen dit omdat het dit jaar 300 jaar geleden is dat deze componist werd geboren. Dit keer een bijzondere workshop die afwijkt van de reguliere aanpak. De redenen hiervoor liggen in het feit dat de muziek van C.P.E. Bach relatief onbekend is en daarnaast lastig te spelen. We willen daarom educatief en speelmiddag combineren.

Op dit moment staat ons de volgende aanpak voor ogen:

  • Inleiding/ lezing op C.P.E. Bach door Paul Kieviet.
  • Tijdens de lezing zal Auke Kieviet onderdelen muzikaal illustreren.
  • In de kerk staat een klein maar mooi klinkend koororgel op  een verdieping in het koor in een ruimte die afgesloten is van de kerk waar we in alle rust bij elkaar kunnen zijn.
  • Uitvoeren van enkele werken van C.P.E. Bach door onder andere: Paul Kieviet, Auke Kieviet, Hans van Heemst en Liesbeth Steur.
  • Uitvoeren van werken van C.P.E. Bach door overige leden van de vereniging (gaarne even opgeven aan de voorzitter).
  • Mogelijkheid tot bespelen van het Van Dam orgel door leden van de vereniging (overige orgelwerken).       


Zoals we nu kunnen zien voeren we deze bijzondere workshop geheel uit in de kerk en in het koor

Neem wat muntgeld mee, want in de vergaderruimte staat een koffie automaat. Mogelijk is de kerk nog niet geheel op temperatuur. Met andere woorden neem warme kleding mee.

We hopen net zoals in Dordrecht weer op een mooie opkomst en zien uit naar een leerzame en leuke middag!

Heeft u interesse om als gast deze workshop bij te wonen? Kijk dan in de agenda voor het tijdtip en locatie of neem even contact via de contactoptie in het hoofdmenu!