Orgelreis VVO naar Maassluis en Maasland

De Vereniging van Orgelvrienden hoopt op zaterdag 31 mei haar jaarlijkse orgelreis te maken. Deze keer wordt er een bezoek gebracht aan de Grote kerk van Maassluis en de Hervormde kerk van Maasland. Leden en belangstellenden worden hierbij hartelijk uitgenodigd om deze twee mooie kerken met hun interessante orgels te gaan bezoeken.

Om 10.00 uur worden de deelnemers verwacht in de Grote kerk van Maasluis. Het beroemde Garrels-orgel zal toegelicht worden door de organist J. Kronenburg. Daarna zal er gelegenheid zijn voor de leden om het orgel te bespelen.

Rond het middaguur gaat de reis naar Maasland, waar de deelnemers om 14.00 uur verwacht worden in de Hervormde kerk. De organist C. Kelderman zal een toelichting geven op het Witte-orgel. Daarna zal ook hier gelegenheid zijn voor de leden om dit orgel te bespelen.

Het is de bedoeling, dat er een lunchpakket wordt meegenomen. Tot besluit van deze orgelreis zal er een maaltijd worden gebruikt in een Chinees restaurant. Deelnemers kunnen zich per mail opgeven bij de penningmeester Dingeman Wolfert (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch bij Riet Hoekman (0187-602062).

Opgave voor de reis kan uiterlijktot vrijdag 23 mei. De kostenzijn: voor jeugdleden en studenten €30,-; voor gewone leden €35,- en voor niet-leden €40,- per persoon. Dit bedrag kan (bij voorkeur) overgemaakt worden op het rekeningnummer van de penningmeester of ter plekke aan hem voldaan worden. Zijn rekeningnummer is:1577216 of IBAN; NL66INGB0001577216. De reis wordt gemaakt met eigen vervoer, waarbij carpoolen tot de mogelijkheden behoort.