Joomla Themes by iPage Complaints

Inschrijving Orgelconcours

Orgel Herv Kerk Oude-Tonge 5Inschrijving deelnemers aan het 19de Orgelconcours 2014 te Oude- Tonge.

Op D.V. zaterdag 11 oktober 2014 wordt het tweejaarlijkse orgelconcours voor amateurs gehouden. Dit evenement speelt zich af rond het Frobenius-orgel in de Hervormde Kerk in Oude-Tonge en wordt georganiseerd door de Vereniging van Orgelvrienden.

Deelname is mogelijk voor amateur-organisten uit Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Tholen en St. Philipsland en ook voor amateur-organisten uit heel Nederland.

De inschrijvingsperiode voor Flakkee e.o. is vanaf vrijdag 5 september t/m vrijdag 19 september en voor de overige deelnemers vrijdag 12 september t/m vrijdag 19 september tot 18.00 uur.Vanaf vrijdag 5 september is bij het VVV-kantoor te Middelharnis (Vingerling 3) een inschrijvingsformulier verkrijgbaar. Het formulier kan tot donderdag 18 september worden opgestuurd naar het volgende adres:

Commissie Orgelconcours Oude Tonge, p/a Akelei 4, 3247 DD Dirksland.

Het inschrijfformulier is ook digitaal aan te vragen en in te sturen naar het volgende adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het inschrijfgeld bedraagt per deelnemer 25 euro.

Alle deelnemers spelen naast een vrij werk naar eigen keuze een koraalgebonden verplicht werk. Verplicht is op dit concours het spelen van twee koralen uit  "Orgelbüchlein" van J.S. Bach BWV 599 t/m BWV 644 of 2 koralen uit de "Neumeister Sammlung" van J.S. Bach BWV 1090 t/m 1120, aangevuld met een werk naar eigen keuze. De maximum speelduur voor beide werken tezamen is 12 minuten. Het maximale aantal spelers dat kan deelnemen aan het concours is 25; de volgorde van binnenkomst is hierin beslissend. De drie deelnemers die het hoogste aantal punten behalen, mogen

’s avonds met de jury het slotconcert geven. De jury wordt gevormd door Margreeth Chr. de Jong (Middelburg) en Theo Visser (Leiden), beiden beroemde organisten. Dit concours wordt financieel mogelijk gemaakt door het Paul van Hessen Fonds van de Lionsclub afdeling Goeree-Overflakkee en door de Vereniging van Orgelvrienden. Het bestuur van de Vereniging van Orgelvrienden en de Concourscommissie van de vereniging wensen de deelnemers veel sterkte bij de voorbereiding.