Joomla Themes by iPage Complaints

Carl Philipp Emanuel Bachmaand in Barendrecht

 

In de maand November vinden in Barendrecht muzikale activiteiten plaats met als doel de persoon en het werk van Carl Philipp Emanuel Bach op onderscheiden wijze onder de aandacht te brengen.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 8 november
15.00 uur: Masterclass rond de orgelwerken van de componist, te geven door Jacques van Oortmerssen, o.a. hoofdvakdocent Orgel aan het Conservatorium te Amsterdam en oud-Barendrechter. De organisten Thea Verhagen, Gerard Adriaanse en Niels-Jan van der Hoek zullen elk een orgelwerk voorbereiden en ten gehore brengen op het Verschuerenorgel van de Triomfatorkerk (II/P 15), Gebroken Meeldijk 150. De masterclass is vrij toegankelijk voor belangstellenden.

19.30 uur: Orgelconcert door Jacques van Oortmerssen op het Vermeulen/Reilorgel (II/P 24) van de Dorpskerk, Dorpsstraat 146.

Op het programma werken van o.a.  J.S Bach en C.Ph.E. Bach

Woensdag 19 november
19.30 uur: “Trillers en krullen”. Kunsthistorica Carla Hendriks verzorgt in het eerste deel van de avond een inleiding met beeldillustraties over de plaatsen waar C.Ph. E. Bach als musicus actief is geweest en staat ook stil bij het eigene van het Rococo. Na de pauze verzorgt Hans van Gelder, cantor-organist van de Dorpskerk en docent Muziekgeschiedenis en Liturgiek, een inleiding over muzikale kenmerken van het Rococo, met luistervoorbeelden uit het werk van Bach. Plaats: gebouw ‘de Ontmoeting’ achter de Dorpskerk.

Zondag 23 november
12.00 uur: koffieconcert in de Dorpskerk (Dorpsstraat 146) onder auspiciën van Stichting Barendrecht Klassiek, in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk. Dit concert wordt gegeven door violist  Peter Stein en barokcellist Gerhart Darmstadt. Ook in dit concert staat de figuur van C.Ph.E. Bach centraal.

Alle concerten en voordrachten zijn vrij toegankelijk; wel wordt na afloop van u een bijdrage gevraagd ter bestrijding van de kosten.