Joomla Themes by iPage Complaints

Orgelconcours 2014

orgelconcours 2014 5 20141014 2057299925Op zaterdag 11 oktober is te Oude-Tonge het 19e orgelconcours van de Vereniging van Orgelvrienden    voor amateurorganisten gehouden. Voor het concours hadden zich 18 deelnemers aangemeld. Het evenement speelde zich af rondom het Frobenius-orgel in de Hervormde Kerk in Oude-Tonge.

De deelnemers speelen naast een vrij werk naar eigen keuze een koraalgebonden verplicht werk. Verplicht was op dit concours het spelen van twee koralen uit  "Orgelbüchlein" van J.S. Bach BWV 599 t/m BWV 644 of 2 koralen uit de "Neumeister Sammlung" van J.S. Bach BWV 1090 t/m 1120.
Verassend kozen alle deelnemers voor werken uit het Orgelbüchlein. Als vrij werk werd gekozen voor stukken van de componisten Bach, Böhm, Weckmann, Bruhns, Krebs, Mendelssohn, Reger, Distler, Micheelsen en Zwart.

De drie deelnemers die het hoogste aantal punten behaalden, zijn de winnaars van het concours. De prijswinnaars zijn (in willekeurige volgorde):

- Floris van Gils
- Cornelis den Ouden
- Richard Vos

De jury werd gevormd door Margreeth de Jong en Theo Visser. De drie prijswinnaars gaven in de avond een concert tezamen met de juryleden.

Klik hier voor een impressie van de dag. 

Dit concours werd mogelijk gemaakt door het Paul van Hessen Fonds van de Lionsclub afdeling Goeree-Overflakkee en door de Vereniging van Orgelvrienden.