Joomla Themes by iPage Complaints

Laudando opent herdenkingsmaand Vier je Vrijheid

GOEREE-OVERFLAKKEE – De Christelijke Oratoriumvereniging Laudando verzorgt met een bijzonder concert de opening van ‘Vier je Vrijheid’.

Dit is een herdenkingsmaand op Goeree-Overflakkee ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding. Het concert vindt plaats op zaterdag 18 april in de Grote Kerk aan de Ring in Middelharnis en begint om 19.30 uur. De herdenkingsmaand is een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee en het lokale verenigingsleven. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.covlaudando.nl, bij boekhandel Van der Boom, via leden van het koor en bij de ingang van de kerk.

Het concert wordt een feest voor oor en oog en telt naast COV Laudando vele medewerkenden. Zo zorgt saxofoonorkest ‘BLAST’ voor unieke muziek bij een door kunstenaar Jaap Reedijk gemaakt beeld van de bevrijding. De bekende verteller Pau Heerschap neemt  aanwezigen 70 jaar mee terug in de tijd. Zijn verhaal wordt muzikaal omlijst met een uitvoering van het muziekstuk Te Deum van Arie J. Keijzer. Dit stuk is gecomponeerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Laudando.

Het koor brengt ook het Hallelujah uit de Messiah van G.F. Händel te gehore en voert van dezelfde componist het Dettingen Te Deum uit. Händel schreef dit feestelijke werk in de zomer van 1743 na de overwinning van de Engelsen op de Fransen. Het Holland Symfonie Orkest zorgt bij alle werken voor orkestrale begeleiding. Solisten zijn Marcel de Ridder, tenor, Johan Vermeer, bas en Marlotte van ‘t Hoff, sopraan. Wim Diepenhorst bespeelt het orgel. De algehele leiding is in handen van Rinus Verhage.

De avond kent ook een officieel tintje. Waarnemend burgemeester J.P. Lokker van de gemeente Goeree-Overflakkee spreekt een openingswoord uit en staat stil bij 70 jaar bevrijding. Hij zal tevens de herdenkingsmaand openen. Met alle aanwezigen wordt het volkslied gezongen.

De prijzen van de kaarten voor dit concert van hoog niveau zijn laag gehouden. Volwassenen betalen € 10,00, jongeren tot en met 15 jaar € 5,00. Zie ook www.covlaudando.nl