Joomla Themes by iPage Complaints

Orgelconcours Oude-Tonge 2016

Orgel Herv Kerk Oude-Tonge 5

Op D.V. zaterdag 29 oktober 2016 wordt het 20ste  orgelconcours voor amateurs gehouden. Dit tweejaarlijkse evenement speeltzich af rond het Frobenius-orgel in de Hervormde Kerk in Oude-Tonge. Dit concours wordt georganiseerd door de Vereniging van Orgelvrienden. 

Deelname is mogelijk voor amateur-organisten uit Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Tholen en St. Philipsland en voor amateur-organisten van elders.

Het doel van het concours is het stimuleren van orgelmuziek in het algemeen en met name ook van muziek voor de eredienst. Alle deelnemers spelen daarom, behalve een vrij werk naar eigen keuze, een koraalgebonden verplicht werk.

Het verplichte werk kan gekozen worden uit:

Psalmbewerkingen en Partita’s VOGG 1975

Tien Koraalpartita’s VOGG 1980

J.G. Walther Band II Choralbearbeitungen A-G  Editie Breitkopf  nr. 8679

J.G. Walther Band III Choralbearbeitungen H-M  Editie Breitkopf nr. 8680

J.G. Walther Band IV Choralbearbeitungen N-Z  Editie Breitkopf nr. 8681 of

J.G. Walther Choralbearbeitungen A-H; Band I  Editie Breitkopf nr. 6945

J.G. Walther Choralbearbeitungen I-Z; Band II  Editie Breitkopf nr. 6946,

aangevuld met een werk naar eigen keuze. De maximum speelduur voor beide werken tezamen is 12 minuten. Er kunnen 25 maximaal spelers deelnemen aan dit evenement.

De drie deelnemers die het hoogste aantal punten behalen, mogen ’s avonds het slotconcert geven. Na de uitvoering van de winnaars wordt er, in verband met het 50-jarig bestaan van het Frobenius-orgel, een lezing gehouden door de juryleden over aspecten van de neo-barok. De jury wordt gevormd door de bekende organisten dhr. E.H. de Vroome en dhr. J.W. Kleinbussink.

Inschrijven (Goeree-Overflakkee en daarbuiten)
In de loop van de maand augustus volgt nader bericht over inschrijving en overige informatie. 
Volledigheidshalve willen we op dit moment wel vermelden dat deelnemers vanuit Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Tholen en St. Philipsland als ook leden van de vereniging van orgelvrienden (VVO) zich van vrijdag 18 september t/m vrijdag 30 september kunnen aanmelden. Overige deelnemers: vrijdag 23 september t/m vrijdag 30 september tot 18.00 uur. Genoemde data zijn onder voorbehoud.