Inschrijving Orgelconcours 2016

Inschrijving deelnemers aan het Orgelconcours 2016 te Oude-Tonge

Orgel Herv Kerk Oude Tonge 5Op D.V. zaterdag 29 oktober 2016 wordt het 20ste orgelconcours voor amateurs gehouden. Dit tweejaarlijkse evenement speelt zich af rond het Frobenius-orgel in de Hervormde Kerk in Oude-Tonge. Dit concours wordt georganiseerd door de Vereniging van Orgelvrienden. Deelname is mogelijk voor amateur-organisten uit Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Tholen en St. Philipsland en voor amateur-organisten van elders.

De inschrijvingsperiode voor Flakkee e.o. is vanaf vrijdag 16 september t/m vrijdag 30 september tot 18.00 uur. Voor de overige deelnemers vanaf vrijdag 23 september t/m vrijdag 30 september tot 18.00 uur. Het inschrijfformulier is digitaal aan te vragen en in te sturen naar het volgende adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam en woonplaats. Het inschrijfgeld bedraagt per deelnemer € 25. Alle deelnemers spelen naast een vrij werk naar eigen keuze een koraalgebonden verplicht werk. Het verplichte werk kan gekozen worden uit:

Psalmbewerkingen en Partita’s VOGG 1975

Tien Koraalpartita’s VOGG 1980

J.G. Walther Band II Choralbearbeitungen A-G  Editie Breitkopf  nr. 8679

J.G. Walther Band III Choralbearbeitungen H-M  Editie Breitkopf nr. 8680

J.G. Walther Band IV Choralbearbeitungen N-Z  Editie Breitkopf nr. 8681 of

J.G. Walther Choralbearbeitungen A-H; Band I  Editie Breitkopf nr. 6945

J.G. Walther Choralbearbeitungen I-Z; Band II  Editie Breitkopf nr. 6946

aangevuld met een werk naar eigen keuze. De maximum speelduur voor beide werken tezamen is 12 minuten. Er kunnen 25 spelers deelnemen aan dit evenement.

De drie deelnemers die het hoogste aantal punten behalen, mogen ’s avonds het slotconcert geven. Na de uitvoering van de winnaars wordt er, in verband met het 50-jarig bestaan van het Frobenius-orgel, een lezing gehouden door de juryleden over aspecten van de neo-barok. De jury wordt gevormd door de bekende organisten dhr. J.W. Kleinbussink en dhr. E.H. de Vroome.

Dit concours wordt financieel mogelijk gemaakt door het Paul van Hessen Fonds van de Lionsclub afdeling Goeree-Overflakkee en door de Vereniging van Orgelvrienden. Het bestuur van de Vereniging van Orgelvrienden en de Concourscommissie van de vereniging wensen de deelnemers veel sterkte bij de voorbereiding. Zie ook: www.orgelvrienden.nl voor verdere informatie.