Orgelconcours 2016

DSCN1715Op zaterdag 29 oktober is te Oude-Tonge het 20e orgelconcours van de Vereniging van Orgelvrienden    voor amateurorganisten gehouden. Voor het concours hadden zich 11 deelnemers aangemeld. Het evenement speelde zich af rondom het Frobenius-orgel in de Hervormde Kerk in Oude-Tonge.

De deelnemers speelen naast een vrij werk naar eigen keuze een koraalgebonden verplicht werk. Het verplichte werk werd gekozen uit:

. Als vrij werk werd gekozen voor stukken van de componisten Bach, Bruhns, Buxtehude, Händel, Krebs, Micheelsen en Pachelbel

De drie deelnemers die het hoogste aantal punten behaalden, zijn de winnaars van het concours. De prijswinnaars zijn (in alphabetische volgorde):

- Auke Kieviet
- Adrie van Manen
- Klaas de Vos

's Avonds reikte burgemeester Grootenboer (foto) de prijzen uit. De jury werd gevormd door Bas de Vroome en Jan Kleinbussink. De drie prijswinnaars gaven in de avond een concert waarna er een lezing en concert werd verzorgd door de juryleden.

Klik hier voor een impressie van de dag. 

Dit concours werd mogelijk gemaakt door het Paul van Hessen Fonds van de Lionsclub afdeling Goeree-Overflakkee en door de Vereniging van Orgelvrienden.