Joomla Themes by iPage Complaints

Orgelreis VVO naar kerken in Brabant

Batz1 HSBDe Vereniging van Orgelvrienden hoopt op zaterdag 20 mei haar jaarlijkse orgelreis te maken. Deze keer wordt er een bezoek gebracht aan diverse orgels in Brabantse kerken. Eerst wordt de Grote (protestantse) Kerk bezocht in ’s Hertogenbosch en daarna de St Petrusbasiliek te Oirschot. Leden en belangstellenden worden hierbij hartelijk uitgenodigd om deze twee mooie kerken met hun interessante orgels te gaan bezoeken.

Om 10.00 uur worden de deelnemers verwacht in de Grote kerk te Den Bosch.  Na een korte presentatie op het hoofdorgel  (Jonathan Bӓtz 1731)  zal er gelegenheid zijn voor de leden om he orgel te bespelen. Rond het middaguur gaat de reis naar Oirschot, waar de deelnemers om 14.30 uur verwacht worden. Ook hier zal er na een toelichting en demo op het orgel (Smits1846/1847) gelegenheid zijn voor de leden om dit orgel te bespelen. Het is de bedoeling, dat er een lunchpakket wordt meegenomen.

Tot besluit van deze orgelreis zal er traditiegetrouw een Chinese maaltijd worden gebruikt. De locatie wordt op de dag zelf bekend gemaakt.

Deelnemers kunnen zich per mail opgeven bij Maarten Vos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Ook kan er nadere informatie bij hem gevraagd worden.

Opgave voor deze reis kan uiterlijk tot zaterdag 13 mei. De kosten zijn: voor jeugdleden 30,-; voor gewone leden  €35,- en voor niet-leden €40,- per persoon. Dit bedrag kan (bij voorkeur) overgemaakt worden op het rekeningnummer van de penningmeester (wat u na aanmelding ontvangt) of ter plaatse aan hem voldaan worden. De reis wordt gemaakt met eigen vervoer, waarbij carpoolen tot de mogelijkheden behoort.

Adressen: Protestantse .Kerk ’s Hertogenbosch, Kerkstraat 20.
                St Petrusbasiliek Oirschot, Markt 1


Batz1 HSB Batz2 HSB

Speeltafel en front Bӓtz-orgel ’s Hertogenbosch 

 

Smits2 OirschotSmits1 Oirschot

Speeltafel en front Smits-orgel te Oirtschot